top of page

INDÚSTRIA CÀRNICA

La contribució actual del sector ramader al escalfament global ascendeix al 18%, percentatge major al del transport. Aquest 18% es desglossa en el 9% del total d'emissions de CO2, provocat per la respiració dels animals i conversió de boscos a camps de pastura, d'un 37% de les emissions de metà, que produeixen els processos digestius d'alguns animals, i un 65% d'òxid nitrós, resultat dels combustibles fòssils en la producció i l'elaboració dels productes i en el transport.


PROBLEMES AMB EL SÒL
Segons l'informe de la FAO (Nacions Unides per la Agricultura i l'Alimentació), el sector ramader utilitza el 30% de la superfície terrestre del planeta, en la seva major part són com a camps de pastura, i el 33% de tota la superfície cultivable, destinada a produir farratge. A més a més, la tala de boscos per a crear camps de pastura és una de les principals causes de la deforestació, especialment a Llatinoamèrica, on el 70% dels boscos que han desaparegut en l'Amazones s'han destinat a aquests camps.


PROBLEMES AMB L'AIGUA
La producció de bestiar utilitza el 8% de l'aigua potable que consumeix l'home, principalment a través del regadiu dels camps de cultiu de farratge. El sobrepasturatge afecta al cicle de l'aigua, i impedeix que es renovin els recursos hídrics tant de superfície com subterranis. Els principals agents contaminants de l'aigua són les deixalles animals, els antibiòtics i les hormones, els productes químics utilitzats per tenyir les pells i els fertilitzants i pesticides que s'usen per fumigar els cultius de farratge.


PROBLEMES AMB LA BIODIVERSITAT
El nombre d'animals produïts per a consum humà també representa un perill per a la biodiversitat de la Terra. El bestiar constitueix un 20% del total de la biomassa animal terrestre, i la superfície que ocupa avui dia, abans era hàbitat d'espècies silvestres. En 306 de les 825 ecoregions classificades pel Fons Mundial per a la Naturalesa, el bestiar es considera actualment una amenaça.

 

bottom of page